Early up and running

Lifestyle blog over van alles en nog meer

Campervakantie met kinderen

Degene die ons kennen of volgen op social media kan het niet ontgaan zijn… Wij hebben een camper gekocht!
En we gingen er mee op vakantie, met de kids!
Wat we er van vonden en wat we volgende keer wel of niet doen, lees je vandaag hier.

Het is alweer een tijdje stil hier op Early up.
Druk met van alles en nog niks en soms ook gewoon geen puf of zin. Maar dat is een verhaal voor een andere keer. Want we hebben dus een camper gekocht en daar wil ik wel graag over vertellen!

Onze Otis, zo als hij is gedoopt  (je camper hoort er pas bij als hij een naam heeft, just so you know ;)) is een Hymer integraal camper. Dat wil zeggen dat we een hef bed hebben boven de bestuurder en de bijrijders stoel, in plaats van een alkoof, zo als je ook vaker ziet. Otis is een oudje uit het zelfde bouwjaar als ik.
Het was nagenoeg liefde op het eerste gezicht, en hoewel ik het nooit achter mezelf had gezocht, ben ik in die korte tijd al echt een beetje van Otis gaan houden.
Het is een camper met karakter en charme. En ook wat gebreken ja, maar dat hoort erbij als je wat op leeftijd bent 😉

Hoewel we eerst van plan waren om Otis aan een grondige metamorfose te onderwerpen, kwamen we er al snel achter dat dat meer tijd en geld kost dan we op dit moment hebben.
En zo hebben we wat postertjes opgeplakt, wat plankjes geverfd, wat accessoires en huisraad gekocht en niet onbelangrijk de jongen een grote beurt gegeven bij de garage. Oh ja en natuurlijk een lekkere douche 😉
Otis is echt een 2e huisje. We hebben een wc, genoeg zit plekken, een tafel, 2 2persoons bedden, flink wat kastruimte en een keukentje.
Ook een garage waar de nodige spulletjes voor buiten in kunnen ontbreekt niet.
Sinds we Otis hebben zijn we al aardig wat dagjes en nachtjes op pad geweest. Echt ideaal want je hebt alles bij de hand!

We hebben 3 gordels achterin en zo doende kunnen ook de jongens veilig met ons mee op pad.
Ze vinden het allebei super leuk! De oudste noemt hem al Otis en de jongste spreekt liefkozend over ‘amper’.
Ik moet zeggen dat ze wel wat ver weg zitten en de afgelopen reis (300 km waar we bijna 5 uur over deden, Otis rijdt maar 80) was het een hele uitdaging. Ik ben 100 duuzend keer opgestaan, voor vooral de jongste die er niet zo’n zin in had.
De volgende reis ga ik dan ook zeker zorgen voor iets van een hanger waar de IPad of onze film schermpjes inkunnen, want 5 uur kachelen met een gillend kind achter in is niet zo’n pretje kan ik je zeggen.

Life is simple. Eat. Play. Sleep. Camp. Repeat.

Maar goed, we waren dus 1 week op vakantie vorige week.
We hadden geweldig weer! (Ja met zn 4en slapen in een camper waar het is 32 graden is, is best een dingetje, maar ik mag niet klagen, regen en 15 graden was vervelender geweest).
Eerst gingen we een vriendin opzoeken in de buurt van Amsterdam en stonden daar op een mooie camping en daarna nog een week op dezelfde camping in Overijssel.
Camping de Kleine Wolf, mocht je eens in de buurt zijn 😉
Achteraf hadden we echt niet ‘zo ver’ gehoeven, maar vooruit.
Het was een mooie camping met volop faciliteiten voor jong en oud, zoals een prachtig buiten zwembad, een strandje en wandelroutes door het bos.
Er was alleen niks in de buurt en dat is met een camper wel onhandig. Je pakt niet zo snel alles weer in om even boodschappen te gaan doen…
Volgende keer nemen we dus zeker fietsen mee, het maakt je een stuk mobieler!

Hoewel de camper niet groot is, ongeveer 2 bij 6, hebben we elkaar weinig in de weg gelopen.
We hebben er wel voor gezorg dat alle spullen hun eigen plekje hadden en zorgde er ook steeds voor dat dit zo bleef. Dat moet wel, anders wordt het snel een troepje en daar krijg je (ik toch in ieder geval ;)) last van na een tijdje.
Omdat het tijdens onze vakantie mooi weer was konden we veel buiten zitten, dat scheelt ook!
Met de kinderen ging het echt goed! Ze waren allebei redelijk snel gewend en na een aantal dagen hadden we een goed ritme te pakken, ook qua slapen.
De hele dag buiten zijn doet wonderen en de camper met al onze eigen spulletjes draagt ook bij aan een vertrouwd gevoel, zowel voor ons als voor de kinderen.

Home is where you park it

Op pad zijn met de camper geeft een bepaald soort vrijheid!
Niet zonder reden kan je in Nederland niet zomaar overal de nacht doorbrengen met je camper, maar er zijn tegenwoordig wel heel erg veel camper plaatsen waar je goedkoop kan overnachten met je camper en zelfs speciale parkeerplaatsen waar je een dagje lekker kan staan.
Veel wat oudere mensen maken gebruik van de speciale camper overnachtingsplaatsen.
Omdat wij graag wat meer faciliteiten en vriendjes voor de kinderen willen, kiezen we voor de (vaak iets duurdere) campings.
En in sommige landen mag je overal staan… dat is natuurlijk de ultieme vrijheid!
Voorlopig gaan wij dat niet ervaren, want Otis zuipt als een gek en heeft waarschijnlijk al moeite met de heuvels in Limburg 😉

Maar, volop leuke campings in ons eigen land en buurlanden, dus wij gaan nog een hele tijd genieten samen met Otis en herinneringen maken met onze boefjes!

Iemand van jullie wel eens met een camper op pad geweest?
Ben benieuwd! Laat vooral een reactie achter in de comments, dat vind ik leuk 🙂

admin

Back to top