Early up and running

Lifestyle blog over van alles en nog meer

Review tastea – 30 days detox thee

Een ruime week geleden werd ik benaderd door een mevrouw van ‘tastea’, of ik misschien hun thee zou willen testen. De thee had ik al vaker voorbij zijn komen op Instagram (jullie misschien ook wel), maar nog nooit geproefd.
Ik kon dus niet anders dan op dit toffe aanbod ingaan, want ik vind het leuk om nieuwe dingen te proeven (zeker als ik het krijg ;)) en hou van thee! En zie hier, zo is er na bijna 2 maanden weer eens een blog online op Early up and Running, met een review over tastea thee 🙂

Goed, tastea. Als je op www.tastea.eu kijkt lees je het volgende:

Tastea is jouw start voor een gezonder, fitter en gelukkiger leven! De verschillende 100% natuurlijke theekruiden combinaties kunnen jou op elk stadium van jouw leven ondersteunen. Start daarom vandaag nog en taste the goodlife!

Ik mocht van tastea zelf een thee kiezen uit hun ruime aanbod.
Ze hebben allerlei lekkere blends, van speciale zwangerschaps thee tot energie thee en ice tea.
Na alles eens goed bekeken te hebben (ik ben een weegschaal en kan niet kiezen) kwam ik uit op de 30 Days Detox thee.

Deze Detox thee zegt te kunnen ondersteunen bij de volgende zaken:

  • Boosten van je immuunsysteem
  • Verbeteren van de huid
  • Afdrijven van vocht
  • Verminderen van opgeblazen gevoel
  • Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan
  • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
  • Verhogen van je weerstand
  • Ondersteuning bij je stofwisseling
  • Ondersteuning voor een goede nachtrust
  • Onderdrukken van honger gevoel

Dit sprak mij erg aan en deed mij besluiten voor deze thee te kiezen.

Nadat ik mijn keuze had doorgegeven werd mijn pakketje al de volgende dag bezorgd. 2 zeer sjieke bussen thee, 1 voor de avond en 1 voor de ochtend, en de speciale tastea beker. Alles zat mooi ingepakt in zwart vloeipapier en er zat een kaartje bij met korting voor mijn volgende bestelling.
Ik heb het uitpakken gepost op Instagram Stories, wie weet hebben jullie het voorbij zien komen.

Allebei de theeën ruiken echt heerlijk!
De ochtend thee ruikt kruidig en fris. Er zitten mooie paarse bloemen (Mallow) in die helemaal open gaan in het water (kan ik naar blijven kijken) en hij smaakt erg lekker! Er zit een klein bittertje in (van de groene thee denk ik) maar drinkt goed weg!

De avond thee ruikt ook fris, maar tegelijkertijd ook heel zoet en fruitig. Niet gek, want er zit onder andere appel in. Dit proef je goed terug en geeft een lekker zoetje. De Verbena maakt de thee zacht van smaak. Deze thee is mijn favoriet, hoewel ze allebei echt lekker zijn!

De speciale thee beker die bij mijn bestelling zat is erg handig.
Je doet gewoon een schepje losse thee (je hebt maar een klein beetje nodig!) in de beker, giet er gekookt water op, plaatst het roostertje in de beker en draait (na iets afkoelen of toevoegen van koud water) de dop er op. Ready to go!
Je krijgt doordat het filtertje zo fijn is geen thee gruis mee naar binnen en het tuitje is prima om uit te drinken.
Onderaan de beker zit nog een extra vakje waar je bijvoorbeeld losse thee in kunt doen als je op pad gaat.
De beker is ook ideaal om water en stukjes fruit in te doen, omdat je door het roostertje geen stukjes binnen krijgt.

Wat vind ik er van?

Ik drink de thee nu ruim een week. (Met gister een smokkeldagje, we waren op de camping en ik was de thee vergeten) en het bevalt goed.
Ik ben iets van gewicht kwijt, maar dat is niet noemenswaardig en komt waarschijnlijk omdat ik ook wat op mijn eten heb gelet. Wel heb ik het idee dat mijn honger gevoel iets is verminderd. Ik heb overdag wat minder trek.
Maar misschien komt dit doordat ik nu meer drink? Tometo, tomato – dat maakt eigenlijk niet uit.
Het meer drinken is wel een heel groot voordeel!
De beker heeft een inhoud van 400 ml, dus met je ochtend en avond portie zit je al aan 800 ml. Ik heb mijn beker als de thee op was steeds nog gevuld met koud water (Een soort ice tea krijg je dan, lekker hoor) wat maakt dat ik al aan ruim 1,5 liter vocht kwam. Samen met het andere drinken wat ik op een dag nuttig zat ik zo snel aan de aanbevolen 2 liter per dag!

Ik hoopte op een minder opgeblazen gevoel, maar dit zat er helaas niet echt in. Hiervoor geef ik mijn PDS de schuld. Die darmen van mij hebben het nogal moeilijk de laatste tijd, en het was wel heel knap geweest van deze thee om dat op te kunnen lossen.
De eerste 2 dagen heb ik wat hoofdpijn gehad (dit kan toeval zijn want heb ik vaker), maar na die 2 dagen was dit over. Wel een teken van Detox zou je denken…
Ik denk ook dat het iets voor mijn weerstand heeft gedaan, want iedereen om mij heen was verkouden, maar ik niet!
Daarnaast voel ik me best wel gezond nu ik deze thee drink. Al die geneeskrachtige kruidjes die speciaal voor hun werking zijn uitgekozen smaken en voelen goed.

admin

Back to top