Early up and running

Lifestyle blog over van alles en nog meer

Sportieve doelstellingen 2017!

Paul – Van goede voornemens wil ik niet spreken, het is natuurlijk hartstikke goed om het nieuwe jaar te starten met een hoop goede bedoelingen, dat kan helemaal geen kwaad. Al geloof ik dat het er ook bij hoort dat het overgrote deel van die beste bedoelingen in de eerste drie maanden van het jaar sneuvelen. Maar ook de poging verdient lof!

Zo poog ik dit jaar (minimaal) twee sportieve uitdagingen aan te gaan…

Delta Ride for the Roses!

Op 10 juni wordt dit jaar de Zeeuwse editie van de Ride for the Roses gehouden. Het origineel van deze toertocht komt van Lance Armstrong, de even beroemde als beruchte (ex) winnaar van de Tour de France. Iets met op bruine boterhammen de Tour winnen…!

Samen met mijn vader en schoonvader heb ik mij aangemeld voor de 120 kilometer lange Ride for the Roses om zo KWF kankerbestrijding te steunen! Het zal waarschijnlijk mijn grootste afstand tot nu toe worden en dus is een beetje training in de komende maanden nodig!

Als ik nu een rondje ga fietsen zit ik meestal op een kilometer of vijftig a zestig, dat wil ik uitbreiden naar 100 kilometer. De resterende 20 kilometer doe ik dan wel op karakter, dat moet lukken!

Het wordt in ieder geval een mooie uitdaging om op deze manier het goede doel te steunen!

Kustmarathon MTB-tocht!

Het tweede sportieve doel van dit jaar is er ook weer een op de fiets, deze keer alleen met een andere ondergrond en brede bandjes! Kim en ik hebben ons ingeschreven voor de Mountainbike tocht van de Kustmarathon Zeeland! Deze rit van 54 kilometer begint in Zoutelande en eindigt in Burgh-Haamstede.

Omgekeerd van de Kustmarathon dus! Het beloofd een mooie rit te worden, door de duinen, over het strand en de Oosterscheldekering! Ook kom je hier en daar een trap en wat paalhoofden tegen dus je kan er vanuit gaan dat je niet alleen maar op je zadel zit!

Woon-werkverkeer…

Net als vorig jaar ga ik ook dit jaar proberen om minimaal twee keer per werkweek naar de plaats van arbeid te fietsen. Klinkt als een makkie maar toch valt het in de praktijk, mijn praktijk, nog tegen. Boven windkracht vier haak ik al snel af en bij regen pak ik ook liever de auto. Gooi er nog een paar verkoudheidjes tegenaan en… nou ja, tel uit je winst!

Hardlopen…

Tsja, dat hardlopen. Vorig jaar was het één van mijn grootste sportieve bezigheden. Maar na de Kustloop is het allemaal tot een dieptepunt gedaald. Na het finishen van die zware halve marathon over het strand heb ik nog meegedaan aan de Lightrun van de Kustmarathon om vervolgens mijn hardloopschoenen in de kast te zetten. In die maand heb ik mijn racefiets gekocht en dat vind ik op het moment gewoon echt leuker! Je komt verder, het gaat sneller en zo zie je veel meer!

Zodoende leg ik mijzelf voorlopig geen hardloopdoelstellingen op. Ik wil het wel oppakken maar zie wel wanneer en hoe!

En jullie?

Vertel… Wat gaan jullie dit jaar allemaal doen? Ik ben benieuwd!

admin

Back to top