Early up and running

Lifestyle blog over van alles en nog meer

De dagen… Rondje door de duinen en langs de zee!

Paul – De dagen, je weet wel… Die waar iedereen het op het moment over heeft! Ik hoop dat ze bij jullie leuk verlopen zijn! Bij ons wel! Kerst is achter de rug en we zijn op weg naar de jaarwisseling om vol goede moed aan een nieuw jaar te beginnen! Wat zijn jullie goede voornemens voor 2017?

Ik vraag het aan jullie maar voor mijzelf is het vrij duidelijk, ik ben zo’n type dat er niet aan doet, ik hou er niet van om beloftes te maken bij het eindigen van het jaar. Niet gezegd dat ik geen beter mens wil worden maar dat kan net zo goed op 3 september of 16 april.

Vandaag ben ik op de valreep nog een stukje wezen fietsen, niet al te ver omdat ik na ons buikgriep-avontuur nog niet topfit ben. Toch waren het 24 mooie kilometers, het was prachtig weer en zodoende was het geen straf om langs de Zeeuwse stranden te toeren!

Ik heb meteen mijn ActionCam kunnen testen, helaas kan ik er niks van laten zien, ik had er een oud MicroSD kaartje ingestoken en deze is niet snel genoeg om alle data weg te schrijven. Helaas! Morgen komt er een vlotter kaartje binnen en zal het beter gaan!

Het lijkt mij leuk om naast mijn woordelijke verslagen ook filmpjes te plaatsen! Denk dat ik dat via Youtube ga doen maar misschien maak ik er ook wel een eigen website van… Wie verzint er een leuke naam voor deze site? Kom maar door met jullie creatieve uitspattingen! 🙂

Even terug naar vandaag, een rondje langs de mooie Westerschelde, de hoge Vlissingse duinen met het wuivende helmgras in een warm winterzonnetje! Op sommige stukjes leek het bijna lente, zonder hooikoorts dan toch. Heerlijk!

Tussen de vele wandelaars en fietsers schoof ik over de fietspaden waar hier en daar best wat zand lag, dat is langs de kust niet te voorkomen. Zeker niet na de afgelopen dagen waarop windkracht 6 vanuit het Zuidwesten geen uitzondering was.

Met een rustige kruissnelheid van een kilometer of 25 per uur vervolgde ik mijn tochtje naar Dishoek waar de bouwwerkzaamheden nog altijd voortduren. In het toeristische kruispunt van het kleine kustdorpje ligt een aardig taaie klim de duinen op. Mooi tussen de twee vuurtorens door, Kaapduinen Hoog en Laag.

Deze vuurtorens zijn in 1951 gebouwd om schepen veilig door de vaargeul te loodsen. Ze zijn 12.6 en 13.8 meter hoog en hun lichtjes steken 35 en 26 meter boven de zeespiegel uit. Geeft mooi weer hoe laag Zeeland ligt!

Het valt niet mee om hier omhoog te lopen. Laat staan met je racefietsje te fietsen, halverwege wilde ik net mijn SPD pedaal losklikken om af te stappen toen ik een vrouw achter mij tegen haar man hoorde zeggen; “kijk, dat is een echte!” Tja, dan is het best een aftaaier om af te stappen, haha! Tandjes op elkaar en je hart even op de proef stellen! Ik was blij boven te zijn en mijn rikketik ook!

Hierna ben ik, met de wind in mijn rug via een zonnig Vlissingen terug naar huis gefietst. Het ijs is gebroken, de eerste kilometers na buikgriep weer gemaakt! Gaan jullie nog sporten voor de oliebollen op tafel komen?

admin

Back to top