Early up and running

Lifestyle blog over van alles en nog meer

“Hardslag”

Paul – Het is niet dat ik een doorgewinterde loper ben, zo een die met gemak de 4 minuten per kilometer aantikt en dat een strakke 30 kilometer vol kan houden. Ik loop gemiddeld tussen de 5:50 en 6:50 per kilometer en dat is op dit moment wel de max.

Ik kan natuurlijk zeggen dat dat komt door de niet aflatende zeewind welke Zeeland rijk is, ik ren tenslotte 9 van de 10 keer aan of in de buurt van de zee of de Westerschelde. Maar nee, ook hier hebben we de wind wel eens in de rug of is het windstil, al komt dat laatste niet vaak voor.

Het komt meer door mijn hartslag, als ik harder probeer te lopen gedurende langere tijd voel ik hem omhoog kruipen naar oncomfortabele hoogte, de ademhaling wil niet achterblijven en doet vrolijk mee… je kunt wel begrijpen hoe ik er dan bij loop… niet echt frivool.

Competitief als ik ben, ahum!, probeer ik al een tijd wat vlotter te lopen, het lijkt me mooi om 10 kilometer in een uur af te leggen, dus 6 minuten per kilometer, maar dat lukt tot op heden nog niet, balen! Terwijl mijn loopgeschiedenis wel redelijk vlot verliep, ik heb 8 weken een beginnersschema gevolgd met intervaltraining en ben toen 5 kilometer achter elkaar gaan lopen om een maand of twee later naar 10 kilometer te gaan, maar elke keer tik ik de Fitbit en later TomTom af op 1:04:00 of iets in die richting.

Drie weken geleden hebben we ons eerste wedstrijdje gelopen, de Rammekensloop in Ritthem, de 5 kilometer en liep ik 5:49 per kilometer… Dat is, als ik het goed omreken, 10.32 km/h! Aanstaande zaterdag loop ik de 49e Massaloop in Oostkapelle, 10 kilometer door bos en duin, als het weer meezit en het hoogteverschil niet in mijn kuiten slaat, zou ik het kunnen halen binnen het uur… Help het mij hopen!

Zaterdagavond lees je het hier… En als ik het niet binnen een uur haal is het ook oké, want het beloofd een mooi rondje te worden!

Vandaag heb ik in ieder geval een oefenrondje gedaan, 10 kilometer in 1:04:36 (zie je, heb je het weer) langs Ritthem en de binnenhaven van Vlissingen om door de polder en het Ritthemse bos terug te gaan naar startpunt.

admin

Back to top