Early up and running

Lifestyle blog over van alles en nog meer

De kijkers op je hand hebben

Paul – Het gebeurd wel eens dat ik met één van de, of beide, mannen naar de stad ga. Ik moet zeggen dat ik een dappere bui heb als ik ze allebei meeneem, een baby en een peuter die niks liever doet dan rennen vragen soms het uiterste van de boeddhist in mij!

Vandaag kon ik even met de baby naar de stad, prima te doen. Wat me elke keer weer opvalt zijn de blikken van de medeshoppers. Ze verschillen van persoon tot persoon en vaak kan ik van te voren inschatten wie mij welke blik doet toekomen.

Omdat ik een baard heb kijken veel mensen naar me, dat hoort bij meer dan gemiddelde gezichtsbeharing,  vermoedelijk deels omdat ze het vies vinden en hopelijk een paar omdat ze het mooi vinden, maar een baard met een baby maakt wat los bij mensen… het lijkt niet te passen… soms kijkt men naar me alsof ze er van overtuigd zijn dat ik het kind gestolen heb… want hoe kan ik, met een baard die langer is dan het maatschappelijk verantwoorde “drie dagen stoppeltje”, een kind fatsoenlijk voeden, verschonen en laat staan liefde geven… onmogelijk!

Het tegendeel is echter waar, ik zal niet zeggen dat het altijd makkelijk is maar moderne mannen (zelfs met baard) zijn prima in staat voor kinderen te zorgen, ze lief te hebben… iedereen weet dat en leest dat maar handelt er in de praktijk niet vaak naar. Dat is jammer!

Gelukkig zijn er ook altijd nog mensen die hele verhalen ophangen tegen je kindje en ze zelfs aan willen raken maar de papa of mama van de lucht niet zien hangen… ook apart… jouw kind als publiek goed van vooral bejaard Nederland. Minstens zo opmerkelijk.

Laat ik afsluiten met “ze bedoelen het vast goed”, als men er überhaupt bij nadenkt want hoe veel doen we wel niet op de automatische piloot… Zoals handelingen, reacties en uitingen van emoties… Door het boeddhisme probeer ik mij altijd bewust te zijn van mijn uitingen… eerst denken, dan doen! Dus soms denk ik… wat kijk je zuur benepen mens maar verandert het filtertje boeddhisme het in een glimlach.

Ben blij dat dat meestal lukt, is wel eens anders geweest! Nu nog zorgen dat het altijd mijn eerste gedachte wordt… zonder filter!

admin

Back to top